Training


Training ‘Omgaan met ziekteverzuim’

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden die in de praktijk regelmatig te maken hebben met Poortwachterwetgeving en ziekteverzuim (gesprekken met verzuimende medewerkers). De groep heeft een maximale groepsgrootte van 12 personen. Een totale training bestaat uit drie delen:

1. Het Poortwachtertraject

Dit deel bestaat uit theorie over de wetgeving Poortwachter en is afzonderlijk te volgen. De duur hiervan is 1 dagdeel en hangt af van de vragen en de inbreng van de deelnemers. Beeldenwerk werkt in deze training samen met Wilma Gottschalk.

2. Het effectieve verzuimgesprek

Dit deel bestaat uit theorie m.b.t. ziekte en gedrag. De training biedt praktische handvatten voor het voeren van effectieve verzuimgesprekken met verzuimende medewerkers. De duur hiervan is 1 dagdeel en hangt af van de vragen en de inbreng eigen casuïstiek door de deelnemers. De deelnemers dienen te beschikken over enige kennis van de wetgeving m.b.t. ziekteverzuim. Deze training kan afzonderlijk van de overige trainingen worden gevolgd.

3. Vaardigheidstraining verzuimgesprek

Oefeningen en rollenspelen om het geleerde in de praktijk toe te passen. Deze training is dan ook ter aanvulling en verdieping op 'Het effectieve verzuimgesprek'. Men kan deze training uitsluitend volgen als men 'Het effectieve verzuimgesprek' al heeft gevolgd. De duur is ca. 1 dagdeel waarin men oefent met eigen casuïstiek. Beeldenwerk werkt in deze training samen met Annelies van Eekeren.

Indien nodig of gewenst spitst Beeldenwerk de trainingen toe op uw specifieke situatie of wensen. Data en locatie in overleg.

Meer weten?

Download de brochure 'Training omgaan met ziekteverzuim' (PDF) of neem contact op met Janine Molier.

 

Beeldenwerk
Janine Molier-Bloot
janine@beeldenwerk.nl
06 33 617 681
Admin Login